dimecres, 3 de setembre del 2008

Concert per la Terra


L’Associació cultural cercle Obert de Balaguer us informa i convida, a la festa que és realitzarà el proper dissabte 27 de setembre al Molí de l’Esquerra (pavelló) de Balaguer.
Aquesta festa és fa en motiu del moviment Som Lo Que Sembrem, i consistirà en un mercat/fira de productes de la zona i un concert de les 17:00 a les 4:00 amb 2 escenaris. Per consultar la cartellera: www.concertscercleobert.co.cc. Si voleu posar parada o comprar entrades anticipades contacteu amb 630687864.

El moviment “Som Lo Que Sembrem” (www.somloquesembrem.org) és una plataforma rural i urbana que aposta per un altre model d’agricultura i de consum. Ha presentat un projecte de llei (ILP*) al Parlament de Catalunya per aconseguir una agricultura catalana lliure d’OMG (Organismes Genèticament Modificats), i un seguit de mesures en relació la investigació publica i l’etiquetatge de productes. Aquest projecte està recolzat per 106.000 firmes i més de 500 associacions o fundacions.

Aquest més de setembre de 2008 s’acaba la recollida de signatures, al llarg d’aquests últims 5 mesos molts pobles, barris i ciutats han viscut o conviscut el moviment SLQS. Ha estat indispensable la participació col·lectiva en: les plataformes comarcals i les assemblees generals del moviment. Al llarg del territori s’han realitzat més de 300 actes (xerrades, debats, projeccions, fires, tastos). La feina més important ha estat la individual i autònoma que han realitzat els diferents membres o simpatitzants d’aquest moviment, creant el debat als carrers, associacions, bars, congressos, classes, seminaris, camps, dinars, diaris.... recollint firmes i reafirmant un nou model d’agricultura-consum.

El projecte de Llei ja ha entrat al parlament, ara són els parlamentaris que han de decidir tirar-la endavant o no. Els grans interessats perquè no es tiri endavant, són les gran corporatives biotecnològiques i farmacèutiques (Pioners, Monsanto, Syngenta, Bayer...). Aquestes han aconseguit patentar la vida vegetal i crear clons estèrils i resistents a plagues, mitjançant la modificació de l’ADN. Canviant l’estructura estable de l’aliment, i transformant-lo en una imprevisible composició genètica. Aquest nou model agrícola suposa: eliminar la biodiversitat d’aliments, crear dependència d’herbicides i llavors al pagès, la insuficient i subjectiva investigació, la utilització de conillets d’índia a la població, contaminació d’aliments ecològics (pol·linització)....

Els politics estan persuadits per lobbys empresarials i en conceptes tipificats, creient argumentant que si s’oposen a la biotecnologia corporativa s’estan oposant al progrés, creient que la investigació capitalista és la única via de desenvolupament. Així doncs és l’hora de ser valents, si fa uns mesos ens enfrontàvem a les decisions irresponsables de consellers, politics o empresaris, avui ens sentim al seu nivell, com a consumidors i habitants d’aquesta terra que som tots. Ells però hauran de demostrar a quin bàndol estan, si al costat de les grans corporatives, beneficis multinacionals i transports insostenibles a nivell mundial, o, creuen en una societat justa, responsable i lliure.

Des del carrer i des de les nostres accions diàries estem construint una altra realitat, volem un altre model de consum i d’agricultura. Organitzem-nos, la lluita tot just acaba de començar! Per responsabilitat, per coherència, per justícia, per humilitat, per humanitat... PER LA BIODIVERSITAT I CONTRA EL NEOLIBERALISME!

Balaguer realitza el proper 27 de setembre un festival per celebrar que s’han recollit les signatures suficients perquè aquesta llei entri al parlament. És doncs un acte més, una festa per donar renom a aquest moviment, per fer pressió als politics, per anar construint xarxa amb productors de la zona i els consumidors, un lloc de trobada i de celebració per tots aquells que creuen i/o apliquen un altre model d’agricultura i consum.

Si fa un any érem estomacats pels mossos d’esquadra a causa de la visita del Conseller Llena (agricultura) a Balaguer, aquest cop és proposa una festa per celebrar que el moviment Som Lo Que Sembrem s’ha consolidat a nivell de Catalunya. Per una Catalunya lliure de Transgènic!, ara és el moment de decidir quin present volem i quin futur ens espera! Pressionem als politics, perquè no creguin que som ignorants i dòcils, perquè governin obeint el poble. Recolzem als politics contra les grans corporatives multinacionals que controlen la injusta economia del món!

ON ESTÀ LA FACTORIA DEL RITME

ON ESTÀ LA FACTORIA DEL RITME